Glas otkriva žene i muškarce sklone neverstvu


Žene veruju da što je glas muškarca tiši, veća je verovatnoća da će varati. S druge strane, muškarci smatraju da su glasnije žene sklonije neverstvu

Studija objavljena u najnovijem izdanju online časopisa "Evolutionary Psychology", ispituje vezu između glasa osoba i njihove sklonosti ka neverstvu, kao i uvid u evoluciju ljudskog glasa i kako na osnovu nje biramo naše partnere.

''U pogledu seksualne strategije otkrili smo da i muškarci i žene glas koriste kao upozorenje za buduću izdaju u vezi. Dakle, atraktivniji glas - niži kod muškaraca, a viši kod žena - potencijalno otkriva  neverstvo'', rekla je Jilian O'Connor, autor ove studije sa odeljenja za psihologiju.
 
Učesnici ove studije zamoljeni su da slušaju dve verzije snimljenih klipova muških i ženskih glasova, koji su elektronski modifikovani da budu viši i niži. Zatim su pitani, ko je iz para, po njihovom mišljenju, skloniji prevari.
 
''Muškarci sa višim nivoima testosterona, imaju niže tonove glasova, a žene sa višim nivoima estrogena imaju viši nivo glasa. Povišeni nivoi ovih hormona povezani su sa neverstvom i naši nalazi pokazuju da su osobe sa ovakvim glasovima svesni ove činjenice i da to često koriste u potrazi za partnerom“, naglasila je ona.

Comments (0) Posted to Seks magazin 05/16/2011 Edit


Dobro došli

Kategorije

Moji linkovi

Profili žena i devojaka

Poznanstvo