Veliki mitovi o seksu


Mit ili istina? Loš seks vodi ka raskidu. Ili, ako on ima ljubavnicu ne voli te. Mitovi o seksu utiču na to da se osećamo loše i najčešće su neistiniti. Koji su to istina, a koji laž?

Muškarci žele seks više nego žene

Laž. Ispostavilo se da želja nije ključna stvar zbog koje muškarci traže više seksa. Ostali faktori imaju veliki uticaj, npr. velika je verovatnoća da će većinu kućnih poslova obaviti žena. To je nešto što je iscrpljuje.

Hormoni, takođe imaju veliki uticaj i učiniće da u određenom periodu meseca žene imaju veću potrebu za seksom. Ali one sa više emocija stupaju u seksualne odnose tako da ga neće moliti ako nije raspoložen.

Ako ste zaista tako dobar ljubavnik, trebalo bi da znate kako da zadovoljite nekoga

Vrlo je verovatno da će neko ko zna dosta o seksu i ima prilično seksualnog iskustva biti bolji u krevetu od device. Ali ako ste ludo zaljubljeni u nekog ko i nije bas iskusan, ali ima gibak jezik, moguće je da ćete baš sa njim doživeti najbolji seks u životu.

Dobar seks ima dosta veze sa percepcijom i sa mozgom isto kao i sa tehnikom i obdarenošću.

Afro-Amerikanci imaju veći penis

Istina. Afro – Amerikanci imaju veći penis, ali i tanji. Prema jednoj studiji, Azijati imaju najmanji penis, u proseku dugačak 12 cm, pripadnici bele rase 15.5, a Afro-Amerikanci od 17 do 20 cm.

Srećni parovi najčešće imaju dobar seks

Kako da ne. Pronađite par koji ima ludački dobar seks svake noći nakon nekoliko godina zajedničkog života... Ovu ideju odmah izbacite iz glave.

Realan život sa svojim pritiscima svima stane na put. Da li to znači da vaša prijateljica koja tvrdi da ima fantastičan seks i posle pet godina braka i dvoje dece laže. Možda. A možda i misli da vi imate odličan seks pa ne želi da vam prizna da ga ona nema. Ili je njeno poimanje dobrog seksa drugačije od vašeg. Možda ga stvarno i ima, jednom mesečno. Sve to je subjektivno.

Ako seks planirate, a ne pustite da se desi spontano nešto će krenuti naopako

Neka nebo čuva vašeg partnera ako mislite da je ovo istina. Želja je jaka na početku vašeg veze, ali nakon 18 meseci nivo hormona opada. Ako imate sreće, jer kod nekih parova ova želja opadne nakon 9 meseci. Mada nema mesta panici.

Ovo ne znači da više nikada nećete privući jedno drugo, samo je potrebno da podsećate telo i mozak koliko zapravo volite seks. Spontani seks najčešće je dobar, ali samo planiranje tog čina, predviđanje i razmišljanje o tome kako će se desiti može da poveća želju.

Muškarci su skloniji švrljanju

Ova konstatacija je najverovatnije tačna, ali u znatno manjoj meri nego što bi pomislili. Kada je potrebno otkriti detalje u vezi sa svojim seksualnim životom, muškarci imaju tendenciju da svoje podvige preuveličavaju, dok su žene sklonije davanju nešto umerenijih odgovora.

Veliku ulogu, naravno, igra i privlačnost osobe. Atraktivna i seksualno otvorena žena najverovatnije će imati više partnera nego manje privlačan muškarac koji je istih godina kao i ona.

Ako su prevarili svog partnera to znači da ga ne vole.

Ovo je potpuno netačno. Ako vaš partner odluči da vas prevari to ne mora značiti da je ljubav umrla, ali šalje siguran znak da vas ne poštuje ukoliko ste se dogovorili da budete u monoganmoj vezi.

Žene ne vole pornografiju i „prljav“ seks

Ne žele baš sve žene krevete prekrivene laticama ruža i romantične poruke. Sasvim je normalno da vole i brz, neobuzdan seks. Svaka žena je priča za sebe i ovde se ne može generalizovati, ali sasvim je sigurno da muškarci nisu jedini koji imaju „prljave“ snove.

Većina žena doživljava orgazam tokom seksa

Međutim, realnost je ipak malo drugačija. Svega 30 odsto žena uspeva da dođe do orgazma tokom penetracije, što je činjenica koju vredi ponavljati sa vremena na vreme ne bi li se stvari promenile.

Većini žena potrebna je i dodatna stimulacija klitorisa, ali to nikako nije greška muškaraca, već se može nazvati „manom“ u dizajnu ženskog.

Muškarci su uvek spremni na seks

Ako vam ova konstatacija pred očima stvara sliku 17-ogodišnjeg mladića koji po prvi put u svom životu ima devojku, verovatno ste u pravu. U ovom slučaju sasvim je sigurno da će on tokom celog dana maštati i razmišljati o seksu, međutim, kada se prođe pubertet i ostali delovi njegovog života polako počinju da dobijaju na važnosti, pa u pojedinim segmentima podjenako kao što je i sam seks.

Svakodnevica pruža sasvim dovoljno prilika da se muški libido smanji, posao, porodica, računi...sve ovo utiče na seksualnu želju i spremnost na seks.

U svojim kasnijim godinama muškarci više ne mogu biti posmatrani kao vibrator koji će se na dugme upaliti, jer uz penis ide i još mnogo toga.

Comments (0) Posted to Seks magazin 01/11/2011 Edit

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 134 135 136  Sledeći»

Dobro došli

Kategorije

Moji linkovi

Profili žena i devojaka

Poznanstvo